Gustatio Romana, una experiència sensorial

Gustatio Romana és un sopar teatralitzat amb música en viu. És una experiència sensorial, que ens transportarà a l’Antiga Roma. En ell podreu gaudir de 6 plats i 3 vins de recreació històrica de Baetica, servits amb rèpliques d’una vaixella de Terra Sigillata de l’època, com les servides a les millors taules de la Mallorca Romana.

Per a l’ocasió, ens acompanyarà Valèria Messalina, emperadriu, dona de Tiberi Claudi Cèsar August Germànic. Messalina fou una de les millors i famoses amfitriones de Roma.

L’emperadriu ha volgut conèixer les illes més occidentals de la Mediterrània, les Balearides, i les seves gens i costums. S’ha desplaçat a les millors cases dels diferents governants que habiten el territori de Majorca, l’illa més gran.

A banda de conèixer les tradicions locals, ella serà l’encarregada de mostrar-los els costums més refinades de l’Imperi, explicant com i que es menjava i bevia a les millors taules de la Ciutat Eterna, tot acompanyada d’un seguici de cambrers, cuiners i el músic més afamat del moment, per tal de gaudir de les millors vetlades. Tot acompanyat amb els millors vins i receptes recollides per Marc Gavi Apici, famós gastrònom, servides en els famosos basos imperials de Terra Sigillata.

Un espectacle que no podem deixar escapar!

Objectiu de la Gustatio Romana

L’objectiu de l’activitat és gaudir d’una menja romana amb receptes antigues. A través de diferents sensacions descobrirem la història de la cuina a l’Antiguitat. Coneixerem com, quan i amb qui bevien i menjaven els patricis. Que se cercava al voltant d’un ritual gastronòmic a l’Antiga Roma?, quina vaixella l’acompanyava? Quins foren els primers vins que arribaren a les Illes Balears?

D’aquesta manera podrem degustar en primera persona diferents vins i plats del món clàssic, endinsant-nos en la seva enologia i gastronomia, aprofundint en la Història de la Cuina Mediterrània. Per a realitzar aquest viatge ho farem de la mà de Messalina i la millor música del moment.

Us atreviu a viatjar a la Mallorca Romana? Us esperem amb la taula parada.