Grafits Rupestres

Les pintures rupestres possiblement foren les primeres manifestacions artístiques de la humanitat. Podríem dir, que es tractà dels primers grafits, els grafits rupestres, i els seus autors o autores les primeres grafiteres. Com els grafits d’avui dia, els del passat es realitzaren a parets comunals: les coves i abrics, freqüentats pels nostres avantpassats.

Què s’hi representà?, la quotidianitat del seu temps: animals, persones i figures esquemàtiques.

Objectiu dels Grafits Rupestres

Els nostres infants, en arribar als cicles escolars d’infantil, s’endinsen en el món del dibuix i de les lletres. Igual que els humans del paleolític, representen el que per a ells els és comú, quotidià: el que veuen o treballen, en aquest cas a l’aula. Per ells una lletra, un número, el dibuix d’una casa, un arbre o un cercle és una manera de representar el seu món.

Amb l’objectiu que els infants coneguin altres formes d’expressar-se, presentem aquest taller de pintures rupestres. Els carbons i els pigments naturals són la base de l’activitat.

Aprendran que en un temps on no hi havia ordinadors, telèfons, llapis, ni fulls per dibuixar i escriure, aquelles persones feren servir pigments, pals, pells, plomes i les seves mans per expressar el que sentien i dibuixar el que veien. Introduirem els conceptes de proximitat, sostenibilitat, temps, diversitat i espais comuns.

Ens embrutem les mans i comencem a crear els nostres primers grafits? Us esperem!!!

Adreçat a: infantil, primària i 1r d’ESO.