Pop Ups Talaiòtics

Avui dia és prou difícil que un infant es faci a la idea de com era la vida quotidiana en un passat molt llunyà. Amb l’ajuda dels Pop Ups ens endinsarem en el periode talaiòtic d’una forma fresca, àgil i engrescadora.

Els Pop Ups, són figures emergents que agafen forma i vida, a través del paper. Els escolars estan prou acostumats a veure aquestes figures tridimensionals des de ben petits. Els primers Pop Ups van aparèixer a les seves vides amb els primers contes, que els ensenyaven com viuen els diferents animals de la selva, com mouen les ales els diferents insectes, com són les papallones, com són les diferents cases del món, o les diferents escenes d’una obra de teatre o un espectacle de ball.

Objectiu dels Pop Ups Talaiòtics

Mitjançant una plantilla, els alumnes hauran de pintar i acolorir una escena del món talaiòtic. A través d’ella coneixeran els diferents tipus d’olles i tassons que feien servir per cuinar, el molins que foren utilitzats per a fer farina, com es vestien i quins animals pasturaven als seus poblats, a banda de conèixer els Talaiots: edificis comunals que centralitzaren la vida d’aquelles poblacions.

Un cop fet aquest primer treball hauran de retallar l’escena i donar-li vida. L’objectiu final és que mitjançant el treball manual s’introdueixin a la Prehistòria, a través de l’acoloriment i la tridimensionalitat, amb un mètode d’aprenentatge modern i molt proper pels infants.

Per realitzar els Pop Ups hem comptat amb la nostra il·lustradora Aina Bestard.

Adreçat a: primer, segon, tercer i quart de primària.