Blog

Dia 22 de juny, serem a la Font de Pina, per a celebrar les Festes d’Estiu de Pina, i ho farem amb les nostres millors gales per donar la benvinguda a un nou solstici amb la Gustatio Romana. Una oportunitat única per viatjar a l’Antiga Roma a través dels sentits.

La Gustatio Romana és un viatge en el temps a l’Antiga Roma a través dels cinc sentits. Es tracta, d’un sopar music-teatralitzat. En ell, Messalina, la Muller de l’Emperador Claudi ens conduirà per la cuina romana, elaborada per Marc Gavi Apici. Degustarem sis plats, servits en una vaixella de terra sigillata, exclusiva per a l’ocasió. Tot el sopar anirà acompanyat de les millors músiques mediterrànies.

El sopar es durà a terme a la Font de Pina, un dels espais més meravellosos dels que podem gaudir al Pla de Mallorca. Aquest espai té el seu origen en el període musulmà de Mallorca, i ha estat un punt de trobada des de llavors dins a avui dia.

L’activitat s’iniciarà a les 21.00 h de divendres 22 de juny. D’aquesta manera contribuïren a la celebració de les Festes d’Estiu de Pina 2018. D’aquesta enllaçarem les festes i cerimònies que se celebraven a l’Antiga Roma, en honor a Juno, una de les principals deesses, per donar la Benvinguda a l’Estiu amb les Festes de Pina, per donar el sus a un estiu festiu, ple d’alegria i festivitats.

Festes d’Estiu de Pina, celebra-ho amb la GUSTATIO

Novament podreu gaudir de la proposta de divulgació arqueològica més exclusiva i original que podem trobar a Mallorca. Tenim la intenció d’acostar el nostre patrimoni a tots els nostres conciutadans, de forma amigable i entenedora. I la millor manera de fer-ho és servir-la amb bon menjar, bons vins, bona música i millor companyia, que la de Messalina, una gran amfitriona.

Hem de dir, que per a l’ocasió degustarem noves receptes de la cuina d’Apici!

Com veieu,  no us ho podeu perdre! Per tal de poder acompanyar-nos, us heu d’inscriure a:

Ajuntament d’Algaida: 971 12 53 35

Aldarq: info@aldarq.com

Bar Can Xiscos de Pina

El preu és de 15 €

Aquesta activitat està organitzada per l’Ajuntament d’Algaida, Pina i Randa i patrocinada pel Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca i la col·laboració del Bar Can Xiscos de Pina. No us la podeu perdre!

Dia 18 de Maig, DIM18, serem al Museu del Fang de Sa Cabaneta, Marratxí, per a celebrar el Dia Internacional dels Museus, i ho farem amb les nostres millors gales. Amb la Gustatio Romana.

La Gustatio Romana és un viatge en el temps a l’Antiga Roma a través dels cinc sentits. Es tracta d’un sopar musico-teatralitzat. En ell, Messalina, la Muller de l’Emperador Claudi ens conduirà per la cuina romana, elaborada per Marc Gavi Apici. Degustarem sis plats, servits en una vaixella de terra sigillata, exclusiva per a l’ocasió. Tot el sopar anirà acompanyat de les millors músiques mediterrànies.

El sopar es durà a terme al pati del Museu del Fang de Sa Cabaneta, Marratxí, un entorn immillorable. Aquest està format per un molí fariner, el qual acull el museu, envoltat d’ullastres, alguns d’ells centenaris.

L’activitat s’iniciarà a les 21.00 de divendres 18 de maig. D’aquesta manera contribuïren a la commemoració del Dia Internacional dels Museus, i la seva nit. Formarem part d’una programació internacional, on els millors museus del món realitzen diferents activitats. Aquestes faciliten el coneixement de les diferents col·leccions, propostes i filosofia.

DIM18, una oportunitat única per conèixer l’equip GUSTATIO

Com a fet únic d’aquesta Gustatio, ens acompanyarà el director del Museu del Fang, Toni Vich, de ceràmiques can Vich. Es tracta d’un mestre ceramista de Pòrtol, autor de les ceràmiques amb les quals podreu sopar. Treball que va elaborar sota el nostre assessorament, elaborant una vaixella de 200 peces exclusives per a les nostres Gustatios. Ens reunirem, per primer cop, tot l’equip Gustatio: els arqueòlegs d’Aldarq, l’actriu que interpreta a Messalina, el punxa discos que ens amenitza la vetllada, l’equip de cuina que elabora el menú i el ceramista que ha fet possible la vaixella que acompanya a cada plat.

Com veieu, aquesta és una oportunitat per conèixer a tot l’equip d’Aldarq. No us ho podeu perdre! Per tal de poder acompanyar-nos, us heu de trucar al número de telèfon: 971 79 76 24.

Aquesta activitat està patrocinada pel Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca i per l’Ajuntament de Marratxí, fet que fa que sigui una activitat gratuïta. No us la podeu perdre.

 

 

Consell

Diumenge 29 participarem de la Festa del Llibre de Consell. Ens acompanyeu?
Nosaltres tenim programats dos tallers, dels que podreu participar tota la família i amics.

De 10.30 a 11.30 h: Taller de Maquetes de Cases Talaiòtiques per a infants a partir de 6 anys.
D’11.30 h a 12.30 h: Taller de Pintures Rupestres per a infants de 3 a 5 anys.

I molt més a la Festa del Llibre de Consell

La festa començarà a les 10.00 hores amb un munt d’activitats programades per l’Ajuntament de Consell i la Biblioteca Pública del municipi: ball de Gegants, Caparrots, Xeremiers, exposició i venda de llibres a càrrec de les llibreries del poble: Jaume de Montsó, Tot Llibres, Es Raconet i s’Estanc. També gaudirem de paradetes de vell i d’intercanvi de llibres.
Hi haurà una mostra de joguines educatives i zona de lectura a càrrec d’Es Raconet.
I com no, podreu comprar roses solidàries a benefici de l’Associació de Fibromiàlgia d’Inca.

Un diumenge ple de llibres i activitats culturals a Consell!!!

Aquí us deixem un petit vídeo del taller que vam fer a la Fira Artalaiòtica d’Artà: Taller de maquetes

 

S’acosta la Diada de les Illes Balears i des d’Aldarq hem contribuït activament a la generació de les Primeres Jornades de Patrimoni a Algaida, que se celebraran dies 28 de febrer i 1 de març.

Dia 28 comptarem amb tres ponents ben especials. El primer ponent serà en Rafel Puigserver, coordinador de la revista local Es Saig, el qual ens parlarà de la importància de la premsa local en la defensa del patrimoni, tot seguit ens parlarà d’arqueologia i patrimoni municipal el nostre company Albert Forés i per acabar el cicle de xerrades comptarem amb na Silvia Comellas d’Arqueolític, que ens parlarà del model de desenvolupament patrimonial que s’està impulsant al Municipi de Terrassa, on en menys de 20 anys han passat del: “Aquí no tenim res” a comptar amb un Bé Patrimonial com a candidat a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Per finalitzar gaudirem de l’exposició fotogràfica itinerant de Gaizka Taro al voltant del Patrimoni Mallorquí, tot gaudint d’unes tapes i uns vins de recreació històrica, Baetica.

Dia 1 realitzarem una passejada per l’Algaida del s. XVIII, a càrrec del nostre company Daniel Iranzo, on coneixerem els elements més propers i desconeguts del municipi.

Programa:

28 de Febrer, CASAL PERE CAPELLÀ

18.00 h. El paper de la premsa local en la defensa del patrimoni històric, fotogràfic i cultural d’Algaida, Rafel Puigserver.

18.30 h. El patrimoni arqueològic d’Algaida i els municipis propers, Albert Forés Gómez.

19.00 h. 19.30 h. El patrimoni com a dinamitzador socioeconòmic. El model de Terrassa (Catalunya), Silvia Comellas.

Torn obert de paraules.

20.00 h. Exposició fotogràfica vinculada al patrimoni, a càrrec de Gaizka Taro. Aquesta anirà acompanyada de música, tapes i vins de recreació històrica.

1 de Març, AJUNTAMENT ALGAIDA

11.00 h. Visita patrimonial al centre històric d’Algaida a càrrec d’Aldarq. Sortida des de l’Ajuntament.

11.00 a 13.00 h. Exposició fotogràfica Tancat amb pany i clau, a càrrec de joves artistes algaidins. Organitzada pel Casal dels Joves d’Algaida. La podreu gaudir fins dia 9 de març

Dies 2 i 4 també hi haurà actes:

2 de Març, CASAL PARE CAPELLÀ

20.00 h. Presentació del llibre Els diputats de la democràcia liberal a les Illes (1810-1854) de Valentí Valenciano, a càrrec de Francesc Antich, Pere Fullana Puigserver i Valentí Valenciano.

4 de Març, CASAL DE JOVES

16.00 h. Taller de cuina dolça popular: Orellanes i Rumbo. Taller gratuït per a joves a partir de 12 anys.

 

AlgaidaAlgaida

El diumenge 17 de desembre realitzarem un taller de galetes talaiòtiques a la Finca Pública de Son Real. Unes galetes aromàtiques, les que podrien haver estat les galetes d’oli més famoses de les Gimnesies.

Coneixerem l’origen de l’agricultura, els diferents molins utilitzats en el Període talaiòtic i com evolucionà la manera de realitzar farina al llarg del temps.

Els més grans podreu gaudir d’una visita guiada per Jordi Hernández als diferents jaciments de la finca: Es Figueral, el Dolmen i la famosa Necrópolis de Son Real.

Aquest taller familiar s’emmarca dins del programa d’activitats del Departament de Presidència del Consell de Mallorca per celebrar la Diada de Mallorca,

amb el títol: Una Diada per descobrir la història de Mallorca.

Taller adreçat a infants de 7 a 12 anys.

Inscripcions a: info@aldarq.com / 680942622

Horari: 10.30 h

Preu: Activitat gratuïta

Places limitades

El diumenge 10 de desembre serem a la Finca Pública de Son Real, Santa Margalida, amb el taller Grafits Rupestres, dins del marc de les activitats programades pel Departament de Presidència del Consell de Mallorca per celebrar la Diada de Mallorca, amb el títol: Una Diada per descobrir la història de Mallorca.

Els més grans podreu gaudir d’una visita guiada per Jordi Hernández als diferents jaciments de la finca: Es Figueral, el Dolmen i la famosa Necrópolis de Son Real.

Taller adreçat a infants de 7 a 12 anys.

Inscripcions a: info@aldarq.com / 680942622

Horari: 10.30 h

Preu: Activitat gratuïta

Places limitades

Pina

El divendres 8 de desembre realitzarem un taller de galetes romanes en el marc de la Fira de Nadal de Pina. Les famoses bucellatum, unes galetes aromàtiques, les galetes d’oli més famoses de l’Antiguitat.
Coneixerem l’origen de l’agricultura, els diferents molins utilitzats en el Període talaiòtic i romà i com era la gastronomia romana, seguint els receptaris de Marc Gavi Apici, on coneixerem les saboroses galetes dels legionaris.
Aquest taller familiar s’emmarca en la Fira de Nadal de Pina, i del programa Patrimoni en Xarxa del Departament de Cultura, patrimoni i Esports del Consell Insular de Mallorca.

Inscripcions a: 667941126

Edats: 5-12 anys. Activitat familiar

Horari: 11.00 h

Preu: Activitat gratuïta

Places limitades

 

Manacor

El dimecres 20 de novembre serem a la Biblioteca Municipal de Manacor, amb el taller de Trencaclosques romans, dins del programa Patrimoni en Xarxa, del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca.

Taller adreçat a infants de 7 a 12 anys.

Inscripcions a: 971849127

Horari: 18.00 h

Preu: Activitat gratuïta

Places limitades

Campanet

El dimecres 20 de desembre serem a la Biblioteca Municipal de Campanet, amb el taller familiar de maquetes: Cases Talaiòtiques, dins del programa Patrimoni en Xarxa del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca.

Taller adreçat a infants de 6 a 12 anys. Poden venir acompanyats dels pares, mares, padrins o padrines.

Inscripcions a: 971 509 503 / biblioteca@ajcampanet.net

Horari: 11.00 h

Preu: Activitat gratuïta

Places limitades

Deià

El dimecres 20 de desembre serem a la Biblioteca Municipal Joan Graves, Deià, amb el taller familiar de maquetes: Cases Talaiòtiques, dins del programa Patrimoni en Xarxa del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca.

Taller adreçat a infants de 6 a 12 anys. Poden venir acompanyats dels pares, mares, padrins o padrines.

Inscripcions a: 971 639163 / biblioteca@ajdeia.net

Horari: 17.00 h

Preu: Activitat gratuïta

Places limitades