Aldarq coorganitza les Primeres Jornades de Patrimoni d’Algaida

  • 28 de febrer, 2018 6:00 pm
  • Casal Pare Capellà, Carrer dels Cavallers, 22, Algaida
Facebook Page

S’acosta la Diada de les Illes Balears i des d’Aldarq hem contribuït activament a la generació de les Primeres Jornades de Patrimoni a Algaida, que se celebraran dies 28 de febrer i 1 de març.

Dia 28 comptarem amb tres ponents ben especials. El primer ponent serà en Rafel Puigserver, coordinador de la revista local Es Saig, el qual ens parlarà de la importància de la premsa local en la defensa del patrimoni, tot seguit ens parlarà d’arqueologia i patrimoni municipal el nostre company Albert Forés i per acabar el cicle de xerrades comptarem amb na Silvia Comellas d’Arqueolític, que ens parlarà del model de desenvolupament patrimonial que s’està impulsant al Municipi de Terrassa, on en menys de 20 anys han passat del: “Aquí no tenim res” a comptar amb un Bé Patrimonial com a candidat a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Per finalitzar gaudirem de l’exposició fotogràfica itinerant de Gaizka Taro al voltant del Patrimoni Mallorquí, tot gaudint d’unes tapes i uns vins de recreació històrica, Baetica.

Dia 1 realitzarem una passejada per l’Algaida del s. XVIII, a càrrec del nostre company Daniel Iranzo, on coneixerem els elements més propers i desconeguts del municipi.

Programa:

28 de Febrer, CASAL PERE CAPELLÀ

18.00 h. El paper de la premsa local en la defensa del patrimoni històric, fotogràfic i cultural d’Algaida, Rafel Puigserver.

18.30 h. El patrimoni arqueològic d’Algaida i els municipis propers, Albert Forés Gómez.

19.00 h. 19.30 h. El patrimoni com a dinamitzador socioeconòmic. El model de Terrassa (Catalunya), Silvia Comellas.

Torn obert de paraules.

20.00 h. Exposició fotogràfica vinculada al patrimoni, a càrrec de Gaizka Taro. Aquesta anirà acompanyada de música, tapes i vins de recreació històrica.

1 de Març, AJUNTAMENT ALGAIDA

11.00 h. Visita patrimonial al centre històric d’Algaida a càrrec d’Aldarq. Sortida des de l’Ajuntament.

11.00 a 13.00 h. Exposició fotogràfica Tancat amb pany i clau, a càrrec de joves artistes algaidins. Organitzada pel Casal dels Joves d’Algaida. La podreu gaudir fins dia 9 de març

Dies 2 i 4 també hi haurà actes:

2 de Març, CASAL PARE CAPELLÀ

20.00 h. Presentació del llibre Els diputats de la democràcia liberal a les Illes (1810-1854) de Valentí Valenciano, a càrrec de Francesc Antich, Pere Fullana Puigserver i Valentí Valenciano.

4 de Març, CASAL DE JOVES

16.00 h. Taller de cuina dolça popular: Orellanes i Rumbo. Taller gratuït per a joves a partir de 12 anys.

 

AlgaidaAlgaida

Comparteix