Tasts de vins amb Baetica

Gustatio Romana

Tast de vins romans és una activitat que hem dissenyat amb la intenció d’acostar el món de la Roma Imperial i dels vins d’una forma engrescadora i profitosa. La intenció del taller és donar a conèixer una de les vessants més significatives del Vell Imperi, com és el fet de veure vi, a través d’un tast. Amb l’activitat també volem mostrar quin és l’origen d’aquest preuat caldo i, com i quan arribà a les Illes Balears.

Per realitzar aquest taller ens hem dotat d’un dels únics vins històrics que hi ha a l’Estat Espanyol, Baetica, vinos de la Hispania Romana. Aquests vins són fruit d’un treball de recerca entre l’arqueòleg Manuel León Bejar i les bodegues Bodegas Medina Hermoso, que han elaborat quatre línies de vins. Els nostres vins són ideals per a transportar-nos en el temps, a través del paladar, de l’olfacte i el tacte, en definitiva un viatge en els sentits que ens fa tenir una experiència única.

Els quatre vins són:

Mulsum: Macerat amb mel, la qual cosa provoca un segon procés de fermentació. Aquest vi el podem prendre en entrants o acompanyant postres.

Sanguis: Després d’una primera fermentació es deixa macerar amb pètals de roses. És un vi ideal per a prendre amb tota mena de viandes, sobretot amb carns, tipus pernil, cecines, foie. També es pot acompanyar amb dolços derivats de la xocolata.

Antinoo: Igual que el sanguis, aquest vi està condimentat amb pètals de flors, en aquest cas es macera amb violetes. Ideal per a qualsevol vianda, i en especial per acompanyar a plats cuinats amb peix.

Mesalina: Aquest tercer vi també està condimentat, especiat amb canyella. Ideal per a postres, sobretot si contenen aquesta espècie. Molt apte per prendre en parella, ja que té qualitats afrodisíaques.

Tots ells poden anar acompanyats de plats històrics, obtenint una experiència rodona, o maridar-los amb plats actuals, obtenint una experiència extraordinària, on Passat i Present es barregen de forma sorprenent.

Tots quatre vins els distribuïm a les Illes Balears, essent els distribuïdors oficials de la marca andalusa, i la millor manera de tastar-los és fent un taller amb nosaltres. També els podeu adquirir posant-vos en contacte amb nosaltres.

Realitzem tallers per a tota mena de grups i espais. Tenim un repte: sentir la Història. Us apunteu?